Bilthoven Huize het Oosten
Bilthoven Huize het Oosten
Bilthoven Huize het Oosten
Bilthoven Huize het Oosten
Bilthoven Huize het Oosten
Bilthoven Huize het Oosten
Bilthoven Huize het Oosten
Bilthoven Huize het Oosten
Bilthoven Huize het Oosten

Bilthoven Huize het Oosten

In Bilthoven heeft de orde van Vrijmetselarij een zorgcomplex opgebouwd. Dit complex is gefaseerd omgevormd tot een gevarieerd park waarin scheiden van wonen en zorg op bijzondere wijze is vormgegeven. De wonen is mogelijk in dure tot bereikbare koopappartementen en huurappartementen. Er zijn zorgappartementen waarin een beschermd woonmilieu mogelijk is en zelfs de zware zorg somatiek en PG zijn op het terrein opgenomen.

Centrum vormt het zorg en servicecentrum. Hierin bevinden zich restaurant, keuken, loge van de vrijmetselarij, huisartsen apotheek en ondersteunende diensten en welzijnsfuncties. Een moderne frisse uitstraling met veel kleuraccenten is herkenbaar in deze gebieden.

De woongebouwen zijn met overdekte loopgangen gekoppeld aan dit centrum. Hierbij is vaak rekening gehouden met de monumentale bomen en paden in het park.

Deze projecten zijn tussen 1996 en 2002 in samenwerking met van der Leur Vermeer architecten ontwikkeld.